Land Rover Discovery

Uw Land rover Discovery Specialist

De beste zorg voor uw Land Rover Discovery I, II  III of IV

E.T. Coevorden is een betrouwbare partner voor het onderhoud, reparaties en of aanpassingen van uw Land rover Discovery. Wij zijn een onafhankelijke Land Rover specialist. Door onze gedegen en vakbekwame aanpak zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland.

Onze ervaren monteurs zijn uiterst gemotiveerd en kennen elk type Land Rover door en door. Het onderhouden, aanpassen, ombouwen en repareren van een Land rover Discovery is voor hen dagelijks werk. ET Coevorden is hiervoor uitgerust met het modernste gereedschap en beschikt over de laatste diagnose technieken. Wij beschikken onder andere over de originele Dealer diagnose apparatuur, de T4 en de IDS

Land Rover Discovery onderdelen en accessoires

Naast onze moderne werkplaats beschikken wij over een efficiënt magazijn waar de meest voorkomende onderdelen voor alle Land Rover en RangeRover modellen op voorraad liggen. Aangezien wij meerdere malen per week onderdelen aangeleverd krijgen van ondermeer Allmakes, Outback Import,Rhino Rack en Scorpion Racing kunnen wij snel de door u gevraagde (speciale) onderdelen en accessoires leveren. Natuurlijk kunnen we de onderdelen per post of met een transportdienst naar u toe sturen.

U kunt ons (tijdens kantooruren) dan ook altijd bellen voor extra informatie op nummer 0524-518029

Geschiedenis van de Land rover Discovery

In 1989 verscheen de eerste Land Rover Discovery. Uiteraard vond dit plaats in Groot-Brittanië. Het bleek de introductie van een bijzondere auto. De Land Rover Discovery haar interieur was extern ontworpen met als opdracht creëer voor deze auto een interieur waardoor hij de uitstraling krijgt van een lifestyle accessoire. De Land Rover werd daardoor een luxe terreinwagen die op beide vlakken haar punten scoorde.

Na 9 jaar was het in 1998 tijd voor de Land Rover Discovery II. Deze kreeg weer een luxer interieur en ook het exterieur van de Discovery werd licht bewerkt. De 4 cilinder TDi motor werd vervangen door een TD5 motor. Dit was de laatste motor die door Land Rover zelf is ontwikkeld. De Land Rover was langer als zijn voorganger maar leek nog sterk op de Land Rover Discovery I.

Dit type was echter in 2004 alweer aan vervanging toe. Aan de populariteit van de auto lag dit niet. Echter het chassis, de ophanging en de vering van de Discover II was nog in de basis nog hetzelfde als die van de eerste Discovery uit 1989.

Bovendien was de markt sterk veranderd en klopten Japanse 4×4’s en luxe SUV’s aan de deur. Met de introductie van de Land Rover Discovery III trok Land Rover dit in één keer recht. Een prachtige Land Rover met een exclusieve uitstraling, een meer dan comfortabel en luxeus interieur worden gecombineerd met uitmuntende 4×4 eigenschappen. De TDV6 dieselmotor of de V8 benzine motor geven de Discovery III ruim voldoende trekkracht.